fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сили АТО продовжують звільняти населені пункти на сході України

 Сили АТО повністю звільнили Лисичанськ і увійшли в аеропорти.

  Триває наступ сил АТО, стуляючи кільце території, тимчасово підконтрольної терористам. Вчора о 22:20 над міською радою Лисичанська Луганської області було піднято Державний прапор України. Всього протягом останнього тижня українці звільнили від бойовиків 10 населених пунктів. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

"Підрозділи Збройних Сил України звільнили місто від терористів. Бої за Лисичанськ тривали дві доби. Терористи чинили запеклий опір. Частина з них втекла з міста напередодні головного штурму. Завдяки чіткому плануванню операції штабом АТО військовослужбовцями Збройних Сил України були нанесені потужні удари в декількох напрямках – по місцях скупчення живої сили противника, блокпостах, опорних пунктах та інших укріпленнях, що в підсумку дозволило звільнити Лисичанськ від загарбників. Сьогодні почалися роботи з розмінування об’єктів і відновлення життєдіяльності міста.

Всього протягом останнього тижня українці звільнили від бойовиків 10 населених пунктів – Дзержинськ, Соледар, Карлівку, Нетайлове в Донецькій області, також Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну, Рубіжне, Ювілейний, Первомайське в Луганській області та взяли під контроль стратегічно важливий населений пункт Георгіївка в районі Луганська. Також сили АТО увійшли в аеропорт "Донецьк" і розблокували аеропорт "Луганськ", – сказав він.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: