fbpx
Політика

Кабмін закликав ВР зібратися на позачергову сесію

Перед черговим засіданням Верховної Ради нардепи вирішили взяти якийсь тайм-аут. Закриваючи сьогоднішнє пленарне засідання, віце-спікер Руслан Кошулинський оголосив, що наступного разу парламентарії зберуться 12 серпня. Але деяких нардепів обурив такий розклад: а що ж робити з призначенням технічного прем’єра (адже до Верховної Ради вже надійшла офіційна заяву Арсенія Яценюка про відставку)? Але головне, депутати сьогодні так і не змогли прийнятий зміни до держбюджету і реформувати ГТС.

Слідом за депутатами свій протест висловили і члени уряду: Кабмін звернувся до парламенту з проханням у найближчі дні провести позачергову сесію за участю президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в заяві Кабінету міністрів, яку оприлюднила прес-служба секретаріату уряду.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Сьогодні вкотре Верховна Рада України проявила безвідповідальність. Народні депутати України навіть не змогли включити до порядку денного законопроекти, внесені Кабінетом міністрів України, вкрай необхідні для порятунку країни», – йдеться в заяві.

Також в Кабміні зазначили, що без прийняття законопроектів № 4309а «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень)», який прописує зміни в дохідну частину держбюджету на 2014 рік і № 4116а «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України» немає відповіді на питання «чим платити зарплати, пенсії та соціальні виплати, як забезпечити всім необхідним українську армію».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Для вирішення економічної та політичної кризи в державі Кабінет міністрів вважає вкрай необхідним прийняття цього пакету законопроектів, що могло б статися в найближчі дні на позачерговій сесії Верховної Ради України за участю президента України», – резюмували в уряді.

Читайте також: