fbpx
Право

Генпрокуратура України оголосила «козачого отамана» Козіцина в розшук

У Генеральній прокуратурі України оголосили в розшук громадянина Російської Федерації, який є одним з керівників терористичної організації «Луганська народна республіка», – Миколу Козіцина. Таку інформацію оприлюднили в Генеральній прокуратурі України.

Дії Миколи Козіцина кваліфіковані органом досудового розслідування за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України, – «Створення терористичної організації чи терористичної групи». У повідомленні ГПУ зазначається, що з початку травня по теперішній час Микола Козіцин здійснює керівництво деякими терористичними групами, які є частиною терористичної організації. Зокрема, «козак» визначав для терористів бойові завдання, місця розташування і спорудження інженерних перешкод (блокпостів). Також Козіцин займався напрямками збройних ударів по українських воєнізованих формуваннях.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Крім того, Микола Козіцин здійснює в Україні дії щодо забезпечення діяльності терористичної організації військовою амуніцією та озброєнням», – повідомили в Генпрокуратурі.

У постанові слідчого судді від 22 липня 2014 року за клопотанням органу попереднього розслідування було надано дозвіл на затримання Миколи Козіцина. Також передбачається доставка «козака» до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Після цього в ГПУ оголосили Миколу Козіцина в розшук.

Раніше в СБУ заявляли, що до викрадення експертів ОБСЄ на сході України причетні російські козаки.

Варто відзначити, що СБУ і ГПУ займуться створенням спеціальної слідчої комісії з розслідування причетності громадян до фінансування терористів.

Читайте також: