fbpx
Право

Україна відновлює колишні військові аеродроми

Повітряні сили України всерйоз зайнялися відновленням колишніх аеродромів. У поле зору поки потрапили три українських аеродроми: Мартинівка (Вознесенськ), Буялик і Червоноглінське (Арциз), повідомляє «Український мілітарній портал». Правда, до кінця ще невідомо, чи будуть в цих місцях розгорнуті нові авіаційні частини, або обмежаться тільки авіаційними комендатурами. За даними видання, злітні смуги почали заливати сучасним монолітним бетонним покриттям іноземного виробництва.

У Мартинівці (м. Вознесенськ, Миколаївської області) до 2001 року базувався шістсот сорок другий винищувальний авіаполк на МіГ-29. Технічна інфраструктура аеродрому практично зруйнована, але в 2011 році був помічений літак С-130, який брав участь у спільних навчаннях. Це може свідчити про те, що злітно-посадкова смуга може приймати літальні апарати. Тому ВСУ взялися відновлювати роботу всієї інфраструктури.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Аеродром Буялик (Одеська обл.) був покинутий українськими військовослужбовцями в 2003 році. До цього тут базувалися розвідувальні Су – 24МР з 511-го розвідувального авіаполку. Зараз триває процес підготовки документів для початку відновлювальних робіт на аеродромі.

Аеродром Червоноглінське ( Арциз, Одеська обл.) до 2003 року існував як авіакомендатура, а до 1998 року тут базувалася 206 авіабаза (737 винищувальний авіаполк). Частина інфраструктури збережена, зараз тут базується місцевий аероклуб і літають легкі літаки.

Читайте також: