fbpx
Право

Кобзон і Пригожин звинуватили Латвію у порушенні прав людини

Народний артист СРСР Йосип Кобзон прокоментував санкції щодо російських артистів, введені Латвією. Зокрема, відомий артист назвав такі санкції «порушенням прав людини».

«Я дуже шкодую, що були порушені права людини, права артиста, а також демократичні права пересування. Всі ці права порушені Латвією без підстав, просто тому, що так зітхнув президент США. Ну, дихайте разом з ним, що ще сказати», – заявив Йосип Кобзон.

Таким чином народний артист СРСР прокоментував рішення МЗС Латвії заборонити в’їзд в країну йому, а також Валерії та Олегу Газманову. Таке рішення в Латвії прийняли у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні. Рішення про внесення російських артистів «чорний список» прийняв міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич. У Латвії пояснили, що вирішили «закрити в’їзд» ряду зірок російської естради, які планували взяти участь у концертах міжнародного конкурсу молодих виконавців «Нова хвиля».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Варто відзначити, що щорічний міжнародний конкурс приймає латвійське місто Юрмала ще з 2002 року. У 2014 році конкурс пройде в юрмальському концертному залі «Дзінтарі» (22 – 27 липня).

«Необхідно поставити запитання Ігорю Крутому, чи згоден він проводити свій фестиваль в цій обстановці», – додав Йосип Кобзон.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що в 2003 році Латвія вже вносила Йосипа Кобзона в «чорний список» з офіційним формулюванням «загроза державній безпеці і громадському порядку». Проте в 2004 році новий міністр внутрішніх справ Ерік Екабсонс скасував це розпорядження, після чого Кобзон вільно відвідував Латвію практично щорічно, беручи участь у фестивалі «Нова хвиля».

У «чорний список» МЗС Латвії включив тих осіб, які «агресивно підтримували» окупацію Криму і «неодноразово принизливо відгукувалися про дії України».

Читайте також: