fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кернес розповів, кого він підозрює в організації замаху

Г. Кернес підозрює А. Авакова та І. Балуту в причетності до замаху на себе – ЗМІ.

 Мер Харкова Геннадій Кернес вважає міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голову Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуту причетними до організації замаху. Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода", повідомляє УНН.

За словами Г. Кернеса, про свої підозри він повідомив слідчим. "Я їм сказав, кого я підозрюю, тобто Авакова і назвав Балуту. Я вірю в ящик в "Фейсбуці", який був зламаний, де було їхнє листування. На сьогоднішній день я можу констатувати, як факт, що слідство – це імітація, а не слідство. Тобто вся ця справа, вже стільки минуло часу – з травня, а вже липень, а досі в процесі. І я навіть не можу зрозуміти, що на сьогодні вже зроблено в цій справі", – зазначив Г. Кернес.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

При цьому міський голова відкидає російський слід у цій справі. "Вважаю, що коли ви у мене питаєте про так званий "російський слід", то я навіть не хочу говорити про російський слід, бо не можу зрозуміти, навіщо вам це треба", – зазначив Г. Кернес.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Також він повідомив, що не виключає звернення до європейського суду, якщо українські правоохоронні органи не знайдуть справжніх винуватців замаху.

Нагадаємо, замах на Геннадія Кернеса стався 28 квітня: в нього вистрілили в момент, коли міський голова здійснював пробіжку. Наступного дня Г. Кернеса перевезли в госпіталь в Ізраїлі. За фактом замаху на вбивство Геннадія Кернеса відкрито кримінальне провадження.

Джерело: УНН

Читайте також: