«Український Су-25 16 липня був підбитий російським Міг-29», – РНБО

Стало відомо, що 16 липня український літак Су-25 був підбитий російським винищувачем МіГ-29. Зокрема, російський винищувач завдав з українському Су-25 ракетний удар. Про це повідомив Андрій Лисенко – спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

«16 липня о 18:55 українська військова розвідка зафіксувала застосування ВПС ЗС РФ проти літака Су-25 ЗС України в районі н.п. Амвросіївка», – сказав Андрій Лисенко.

Як повідомив спікер РНБО, російський Міг-29 зробив спробу знищення Су-25 на території України. За словами Лисенка, пілот російського Міг-29 в польоті протягом 5-7 хвилин наводився командирами на український літак.

Related Post

«Російський винищувач застосував один ракетний удар типу "повітря – повітря" по українському літаку», – підкреслив спікер РНБО.

Андрій Лисенко сказав, що український пілот зумів уникнути прямого потрапляння російської ракети. Незважаючи на те, що український Су-25 був частково пошкоджений, в підсумку його вдалося посадити.

Нагадаємо, що в четвер в Донецькій області збили пасажирський літак «Боїнг» міжнародного авіасполучення. У штабі АТО повідомили, що терористи збили пасажирський авіалайнер з допомогою зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Leave a Comment