fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Слов’янську виявили склад російських боєприпасів – СБУ

У звільненому від терористів Слов’янську (Донецька область) в будівлі коледжу виявили склад боєприпасів, вироблених в Російській Федерації. Про це стало відомо від представників прес-служби Служби безпеки України.

«15 липня поточного року в навчальних корпусах Слов’янського коледжу Національного авіаційного університету група правоохоронців виявила і знешкодила залишений терористами склад російських боєприпасів», – сказано в повідомленні СБУ.

Стало відомо, що українські правоохоронці виявили у слов’янському коледжі 24 ящики з снарядами калібру 37 міліметрів. Крім того, на очі правоохоронцями попалися більше сотні порожніх ящиків від боєприпасів, призначених для різних видів зброї. Йдеться про ящики для переносних зенітно-ракетних комплексів, оборонних і наступальних гранат, гранат для підствольних гранатометів і так далі.

Як наголошується в повідомленні, правоохоронці виявили в деяких ящиках спеціальні пакувальні листи, в яких було зазначено походження даних боєприпасів. Зокрема, на пакувальних листах значаться номери російських військових частин та прізвища військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, відповідальних за зберігання боєприпасів.

У даний момент співробітники Служби безпеки України вживають заходів щодо встановлення осіб, які причетні до ввезення російських боєприпасів в Україні.

Варто відзначити, що українські силовики взяли Слов’янськ під свій контроль 5 липня 2014 року.

Раніше повідомлялося, що саміт ЄС розширив санкції проти Росії. Санкції проти Росії посилюються у зв’язку з тим, що Росією належним чином не виконуються попередні домовленості про деескалацію ситуації і напруженості на сході України, а також через невиконання даних нею обіцянок.

Читайте також: