fbpx
Політика

Україна отримає «жорстку підтримку з боку Євросоюзу» – Меркель

Меркель запевнила Порошенка в "жорсткій підтримці" з боку ЄС.

  Президент України Петро Порошенко в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив питання підтримки з врегулювання ситуації на Донбасі з боку міжнародного співтовариства напередодні засідання Європейської Ради 16 липня.

"Ангела Меркель підкреслила, що Україна зараз знаходиться серед її пріоритетних питань і запевнила, що завтра на засіданні Європейської Ради Україна отримає "жорстку підтримку з боку ЄС", – йдеться в повідомленні прес-служби глави держави в ніч на середу.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Як повідомляється, сторони також обговорили питання щодо прискорення діяльності місії ОБСЄ на кордоні для введення дієвого моніторингу її стану.

Глава держави поінформував А.Меркель про подальше надходження через україно-російський кордон зброї і бойовиків.

"П.Порошенко поінформував канцлера Німеччини про дві спроби провести засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відео -конференції. Сторони обговорили можливість продовження переговорів у форматі Нормандії", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: