fbpx
Політика

У Порошенка чекають більш рішучої оцінки США та ЄС щодо Кремля

Українська сторона чекає більш рішучої оцінки США і Європейського союзу щодо Російської Федерації. Таку позицію офіційного Києва під час сьогоднішньої прес-конференції висловив Валерій Чалий, заступник глави Адміністрації президента України. Слова чиновника передає агентство РБК-Україна.

«Ми хочемо отримати від наших партнерів більш рішучу оцінку. У першу чергу йдеться про наших європейських партнерів. На жаль, зараз ми бачимо, що дипломатичні заходи практично вичерпані», – сказав Валерій Чалий.

Представник Порошенка запевнив, що особисто ознайомився з проектом резолюції майбутнього засідання Європарламенту. Як підкреслив Чалий, у нинішній ситуації на Донбасі є всього два шляхи подальшого розвитку. За його словами, перший варіант – це серйозна ескалація конфлікту з виходом зіткнень за межі Луганської та Донецької областей. Крім того, залишається можливим і вирішення нинішньої ситуації на Донбасі.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Чалий повідомив, що переговори Києва з США та ЄС постійно тривають. Приміром, в останні дні президент України провів понад 20 бесід. За словами заступника голови АПУ, на даний момент Порошенко веде дуже інтенсивний міжнародний діалог.

«Ми очікуємо, що результатом цього стане більш динамічний діалог. Ми не повинні ставити завищених очікувань перед собою», – додав Чалий.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Крім того, представник Порошенка прокоментував і ситуацію на кордоні з РФ. За його словами, через пункт пропуску «Ізварине» на територію України продовжує заходити військова техніка з РФ.

«Через пункт "Ізварине" в Україні заходить техніка. Яким чином ми можемо це попередити? Йти на ескалацію конфлікту? Таким чином Росія намагається перевести конфлікт в повномасштабний конфлікт», – підсумував Чалий.

Раніше повідомлялося, що Україна може розірвати дипвідносини з РФ.

Читайте також: