fbpx
Політика

Ліві сили США підтримають українських комуністів

Більшість лівих громадських і політичних рухів у Сполучених Штатах Америки виступають проти ідеї заборони Комуністичної партії України. Раніше заборону КПУ ініціювали в Міністерстві юстиції України. Про підтримку українських комуністів у США повідомляє американський оглядач Роберт Рамірес. Слова Роберта Раміреса передає агентство РБК- Україна.

«Жоден член Комуністичної партії не був помічений у діяльності, яка підриває основи державного ладу України», – заявив Роберт Рамірес.

За словами експерта, першим ділом «реакційні сили» розгромили офіс Комуністичної партії в Києві. Після цього українські політики почали «неприкрите цькування керівництва Комуністичної партії». Як запевняє оглядач, у Сполучених Штатах прекрасно розуміють всю небезпеку прецеденту із забороною української Компартії. Роберт Рамірес попередив, що ситуація з українськими комуністами може стати причиною підриву демократичних засад в десятках держав у всьому світі.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Після цього Рамірес сказав, що останнім часом ліві сили в США повертають собі колишню впливовість.

«Ми підтримаємо українських комуністів усіма доступними методами, включаючи акції протесту», – додав Рамірес.

Варто відзначити, що кілька днів тому в Міністерстві юстиції України вирішили подати позов до суду щодо заборони КПУ. Таку ідею Мін’юсту підтримав і спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

У свою чергу, Симоненко разом із КПУ готовий судитися з українською владою в Європейському суді з прав людини. За його словами, намір заборонити діяльність Комуністичної партії порушує право людини на політичну діяльність.

Раніше Симоненко розкритикував зміни до Конституції України, запропоновані Порошенком.

Читайте також: