fbpx
Новини світу

Ізраїль припинить обстріл сектора Гази

Уряд Ізраїлю заявив, що згоден на режим припинення вогню в секторі Гази. Про це повідомляє агентство Аgence France- Presse з посиланням на місцеві ЗМІ.

Цікаво, що відповідну ініціативу раніше висунуло керівництво Єгипту. Щодо режиму припинення вогню мається на увазі, що палестинські бойовики й Ізраїль припинять всі військові дії на суші, морі і в повітрі. У Кабінеті безпеки Ізраїлю погодилися розглянути «миротворчу єгипетську пропозицію». У свою чергу, представники ХАМАС стверджують, що не підпишуть дану угоду, поки «не будуть враховані всі інтереси палестинських громадян».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Додамо, що Армія оборони Ізраїлю (АОІ) припинила будь-які військові дії сьогодні о 9:00. Ізраїльська сторона підтримала режим припинення вогню, незважаючи на те, що палестинська сторона поки не дала своєї згоди на перемир’я.

Нагадаємо, що на початку липня Ізраїль піддався ракетному удару з сектора Гази. Після цього Армія оборони Ізраїлю почала проводити бомбардування палестинської території. Вже 10 липня прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху запевнив, що ізраїльська армія готова вести військові дії проти терористичних організацій в секторі Гази. Вимогою Біньяміна Нетаньяху стало припинення ракетного обстрілу ізраїльською стороною.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомив міністр стратегії, розвідки і міжнародних відносин Ізраїлю Юваль Штайніц, незабаром може стартувати наземна операція, мета якої – тимчасове захоплення сектора Гази.

Варто відзначити, що Армія оборони Ізраїлю проводить військову операцію "Незламна скеля» ще з 7 липня. Офіційна мета операції – припинення ракетного обстрілу території Ізраїлю з боку сектора Гази.

Раніше повідомлялося, що президент Палестини звернеться в ООН з проханням про міжнародний захист.

Читайте також: