fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РНБО: “Кількість провокацій на кордоні з Росією збільшилася”

У Ради національної безпеки і оборони з’явилися докази того, що сили антитерористичної операції на сході України обстрілюють з російської території. З такою заявою сьогодні, 14 липня, виступив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«На сьогоднішній день наша країна має всі документальні підтвердження фактів обстрілу позицій антитерористичної операції з території Російської Федерації», – прокоментував ситуацію спікер РНБО. Крім цього, в Раді безпеки відзначили, що тільки протягом минулого тижня було відмічено значне збільшення кількості провокацій на українсько-російському кордоні.

«За минулий тиждень кількість таких провокацій на кордоні з Російською Федерацією збільшилася. Бойовиками систематично обстрілювалася російська територія. Стріляли вони з мінометів, стрілецької зброї. В результаті провокаційних дій бойовиків загинув один громадянин Російської Федерації», – розповів про провокації на державному кордоні Андрій Лисенко.

За словами спікера Інформаційно-аналітичного центру РНБО, російська сторона стверджує, що обстріл території їхньої держави ведуть українські силовики.

Крім цього представник Ради безпеки також повідомив, що з російського боку жодного разу не було порушено повітряний простір України. Йдеться про вертольоти і безпілотні літальні апарати. Також Андрій Лисенко підкреслив, що по кілька разів за добу колони російських бойовиків і військової техніки здійснюють спроби прорватися на територію України.

На думку Андрія Лисенка, події, які відбуваються в останні дні, можуть говорити про те, що російська сторона взяла курс на ескалацію конфлікту на сході України.

Читайте також: