fbpx
Політика

Путін хоче диктувати свої рішення всьому світу – Гриценко

  Народний депутат України Анатолій Гриценко переконаний в тому, що мета Путіна – взяти під свій контроль територію України, яка значно перевищує Донбас. На його думку, Путін був би спокійний, якби в України залишилося кілька західних областей, які б під свою опіку взяв Європейський союз, а все інше, включаючи Київ, контролював би він сам.

«Це був би плацдарм для нарощування впливу на всю Європу», – зазначив політик.

В цілому ж, Анатолій Гриценко переконаний, що основна мета російського президента далеко не Україна, а Європа, а згодом і весь світ, де він хоче диктувати свої рішення.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Він хоче, щоб жодне серйозне рішення не приймалося без впливу, а бажано без вето або згоди Російської Федерації», – підкреслив Анатолій Гриценко.

За його словами, слідом за Україною, Володимир Путін може почати погрожувати через Придністров’я Молдові, Румунії та Балтійським державам.

«Він, за допомогою своїх далеких бомбардувальників, стратегічних ракетоносців, які можуть нести на борту ядерну зброю, перевіряє протиповітряну оборону то Данії, то Шотландії, то Британії, то Голландії, тримаючи ці держави в напрузі. Він проводить потужні вже зараз, в період агресії, навчання стратегічних ядерних сил з імітацією пусків ядерних ракет з підводних ракетоносців, з космодромів, балістичних ракет, з літаків дальньої авіації», – розповів Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Анатолій Гриценко переконаний, що вже зараз необхідно починати діяти і першим ділом приступити до створення антипутінської коаліції.

Читайте також: