fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Гіркіна масово залишають прихильники

Російський найманець Олександр Можаєв, який орудує на сході України у складі терористичного угрупування «Донецька народна республіка», втік на територію Кримського півострова. Інформацію про це підтвердили і в керівництві самопроголошеної республіки. За словами «воєначальника» угруповання Ігоря Гіркіна, з так званої «Донецької народної республіки» дезертирувала велика група козаків.

За словами терориста, ця група втекла ще 5 липня, відразу після того, як українським силовикам вдалося відбити у бойовиків Краматорськ.

«Спочатку ця група козаків відмовилася виконати наказ і відправитися до Донецька. Після цього вони раптом різко всі разом зірвалися і «знайшлися» вже на самому кордоні. Вони надали честь оборонятися місцевим ополченцям, а також тим своїм товаришам – добровольцям, хто звик керуватися таким настільки ненависним сучасному «козацтву» поняттям, як «військова дисципліна», – прокоментував ситуацію з дезертирством один з лідерів терористів Ігор Гіркін.

Нагадаємо, що раніше Можаєв зізнався, що він приїхав воювати в Україну через те, що на батьківщині його розшукує поліція.

Читайте також: