fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи збиралися дистанційно підривати житлові будинки при втечі зі Слов’янська, – РНБО

  Терористи, які тривалий час контролювали Слов’янськ, намагалися дистанційно підірвати житлові будинки під час втечі з міста. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив прес-секретар Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Очевидно, тікаючи, бойовики планували підірвати свої бойові позиції в житлових будинках», – сказав Лисенко. «Це могло б привести до величезних жертв серед мирного населення», – зазначив він. За словами Лисенка, українські сапери, які проводять розмінування у звільненому Слов’янську, виявили елементи мобільних телефонів і мобільних плат, що свідчить про можливість дистанційної активації знайденої вибухівки. Однак у момент відступу бойовиків мобільний зв’язок не працював, тому їм не вдалося реалізувати свій задум, додав він.

Також представник Інформцентру РНБО повідомив, що за кілька минулих днів у звільнених містах сапери виявили сотні вибухових пристроїв.

Як відомо, 5 липня сили АТО вибили зі Слов’янська велика кількість терористів. Над міською радою Слов’янська було піднято державний прапор України.

Джерело: УНІАН

Читайте також: