fbpx
Політика

МЗС України направило ноту МЗС РФ через провокації на кордоні

 Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест і сьогодні направило відповідну ноту МЗС Росії у зв’язку з черговими кричущими фактами провокаційних дій на російсько-українському державному кордоні. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

Згідно з повідомленням, в ніч на 12 липня з району населеного пункту Куйбишеве (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маріновка". Крім того, протягом вчорашнього дня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Незважаючи на неодноразові звернення української сторони, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації не вживає ніяких кроків, щоб запобігти численним порушенням державного кордону України озброєними особами та військовою технікою з території Росії. Російська сторона цинічно не помічає, що від рук підтримуваних нею терористів гинуть українські військовослужбовці і мирне населення України. Зате, в одному з листів на адресу Державної прикордонної служби України російські прикордонники привернули увагу до загибелі домашніх тварин через нібито вибух артилерійського снаряда на території РФ на глибині 500 м від російсько-українського кордону.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Українська сторона категорично вимагає від російської влади припинити подібні провокації на кордоні та всебічну підтримку терористичних збройних формувань у східних областях України.

Очікуємо, що міжнародне співтовариство дасть об’єктивну оцінку діям російської сторони, які призводять до загострення ситуації на сході України, і посилить тиск на Кремль, щоб змусити його припинити реалізацію насильницьких планів щодо України", – йдеться в повідомленні.

Джерело: УНН

Читайте також: