fbpx
Політика

Канада продовжує чинити тиск на РФ

  Влада Канади ввела заборону на в’їзд на територію країни ще для 14 громадян України, відповідальних за кризу в країні. Про це йдеться на сайті прем’єр-міністра Канади Стівена Харпера, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

У розширений список увійшли «заступник міністра оборони» «Донецької народної республіки» Федір Березін, «міністр оборони» «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький і глава Союзу православних громадян Новоросії Валерій Кауров. "Канада підтримує план з мирного врегулювання ситуації президента Петра Порошенка, ми продовжимо чинити тиск на Росію поряд з нашими співробітниками і партнерами", – йдеться в повідомленні Харпера.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У червні МЗС Росії оголосив про санкції щодо 13 канадських високопоставлених чиновників і громадських діячів, яким був закритий в’їзд до Росії у зв’язку з канадськими санкціями по Україні та Криму.

До цього Канада ввела додаткові економічні санкції та заборона на в’їзд для 11 громадян Росії і України через анексії Криму Росією.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

На початку травня Канада оголосила про санкції щодо 16 компаній, більша частина з яких пов’язана з ім’ям близького до президента РФ Володимиру Путіну бізнесмена Геннадія Тимченко. Раніше Тимченко був внесений до персональних санкційних списків США і Канади.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: