fbpx
Політика

Лутковська вимагає від Путіна звільнити Савченко

   Валерія Лутковська звернулася до президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою вжити заходів щодо негайного звільнення громадянки України Надії Савченко, яка зараз перебуває у Воронезькому слідчому ізоляторі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу омбудсмена.

"Звинувачення Слідчого комітету Росії на адресу Надії Савченко в її причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом – абсурдні, як і твердження про незаконний в’їзд на територію Росії без документів під виглядом біженця", – йдеться в листі уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської. За словами омбудсмана України, наявний у відкритих джерелах відеозапис допиту затриманої на території України Надії Савченко, який проводився невідомими озброєними особами, після чого вона опинилася в СІЗО Воронежа, ставить під сумнів легітимність дій Слідчого комітету Росії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Крім того, у своєму зверненні до президента РФ Валерія Лутковська пообіцяла, що візьме під особистий контроль проведення детальних розслідувань органами прокуратури України про загибель громадян Російської Федерації на території України.

Звернення уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до президента РФ стало реакцією на заяву в ефірі радіостанції "Говорить Москва" офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна про те, що до Російської Федерації ніхто не звертався зі звільнення Надії Савченко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, Валерією Лутковською були направлені офіційні листи до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елі Памфилової та уповноваженого з прав людини у Воронезькій області Тетяни Зражевської з проханням сприяти в організації її термінової зустрічі з Надією Савченко.

За матеріалами: УНН

Читайте також: