fbpx
Політика

Депутатів повинні звільняти за прогул роботи, як і всіх інших – Сергій Каплін

 Народний депутат України від фракції «УДАР» Сергій Каплін повідомив про те, що в Конституції України може з’явитися норма, яка передбачає дострокове припинення повноважень народного депутата, якщо він без поважних причин пропускав пленарні засідання.

За словами Сергія Капліна, він вже зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.

Він звернув увагу на те, що всіх працівників, які прогулюють роботу, згодом звільняють. Однак як зазначив депутат, з якоїсь причини це правило не поширюється на парламентаріїв.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Сергій Каплін нагадав, що в Конституції України міститься перелік підстав для дострокового припинення депутатських повноважень, однак там немає положення, що передбачає позбавлення повноважень у зв’язку з пропуском пленарних засідань без поважних причин.

«Тому я зареєстрував відповідний законопроект. Якщо його приймуть, то депутатів звільнятимуть, якщо вони пропустили більше п’яти пленарних засідань», – сказав політик.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як повідомив Сергій Каплін, йому вже вдалося зібрати близько 200 підписів депутатів, які підтримують цю ініціативу.

Читайте також: