fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ затримала диверсантів, які готували захоплення влади в Одеській області

Співробітники Служби безпеки України затримали двох диверсантів, які готували захоплення влади в Одеській області. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби СБУ.

«9 липня 2014 в Одесі співробітники СБУ затримали організатора диверсійно-підривної мережі – громадянина РФ Олександра Якименка і його співорганізатора, громадянина України Юрія Трофимова», – сказано в повідомленні відомства.

Стало відомо, що обидва злочинці збиралися задіяти 7 бойових груп для здійснення диверсій на об’єктах життєзабезпечення в Одеській області. Зокрема, зловмисники готували терористичні акти щодо керівництва Одеської влади та іноземних громадян.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Провокатори повинні були підбурювати штучні конфлікти між населенням Одеської області», – пояснили в СБУ.

Під час обшуку у затриманих злочинців було вилучено надруковані в Російській Федерації рекомендації з розвідувальної підготовки, детальні топографічні карти регіону з позначками дислокації стратегічних і військових об’єктів, а також інформація про системи захисту. Також силовики виявили у диверсантів документи з кошторисом, які свідчать про фінансування підпільної мережі з Росії.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала диверсантів, причетних до підриву ж/д мосту в Запорізькій області.

Читайте також: