fbpx
Політика

МЗС України вимагає від РФ “безумовного звільнення” Надії Савченко

Український МЗС висловив рішучий і категоричний протест у зв’язку з тим, що на територію Російської Федерації незаконно була вивезена Надія Савченко, яку раніше захопили в полон представники терористичних збройних формувань. У відомстві підкреслили, що цей факт «в черговий раз підтверджує, що терористи тісно співпрацюють зі спецслужбами Російської Федерації».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Відкрито викрадаючи українських громадян на території нашої держави, влада Російської Федерації не тільки порушує всі можливі норми міжнародного права, але крім цього вона переступає через елементарні норми пристойності і моралі. Подібні випадки не залишаться без адекватної відповіді з боку міжнародного співтовариства і з боку України», – свідчить повідомлення українського міністерства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У МЗС зажадали від Російської Федерації «вичерпної інформації про всі обставини вивезення військовослужбовця Збройних сил України в Росію».

«Очікуємо, що російська сторона вживе заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко», – висловили надію в українському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: