fbpx
Політика

Конституційний законопроект Порошенко не передбачає децентралізації влади – Симоненко

  Коментуючи президентський законопроект, спрямований на внесення змін до Конституції, лідер Компартії України Петро Симоненко звернув увагу на те, що ці зміни представляють як реалізацію політики, так званої, децентралізації.

 Водночас, як стверджує сам депутат, навіть поверхневий аналіз говорить про те, що все це міф.

 «Насправді ж пропоновані новації в чому стосуються, на жаль, тільки зміни форми, але не змісту. Зокрема, президент після ліквідації державних адміністрацій аж ніяк не втрачає важелі впливу на регіональні органи влади, як цього вимагав український народ, як про це неодноразово говорив і сам президент», – заявив Петро Симоненко.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

 За його словами, відповідно до законопроекту, глава держави збереже фактично безконтрольне вплив на регіони. Крім того, як повідомив Петро Симоненко, документ передбачає створення інституту представників президента з досить серйозними повноваженнями замість державних адміністрацій.

 «Ці представники можуть втручатися в роботу органів місцевого самоврядування. При цьому передбачається не просто кураторство і нагляд, а право скасування рішень місцевих органів влади. Представники президента підкоряються тільки главі держави. Фактично, це – намісники президента», – додав Петро Симоненко.

Читайте також:  На Закарпатті московські попи відкрито працюють на рф та підривають обороноздатність держави

 Підводячи підсумки, лідер КПУ сказав, що все це мало схоже на децентралізацію, якої домагається народ.

  За матеріалами: golos.ua

Читайте також: