fbpx
Політика

Український МЗС: “Світова спільнота повинна надати посилений тиск на РФ”

Українське Міністерство закордонних справ в черговий раз звернулося до Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки з проханням якомога швидше ввести ряд більш суворих санкцій щодо Російської Федерації. В українському міністерстві вимагають таких заходів з причини того, що терористи на сході України не бажають складати зброю, а влада Російської Федерації продовжує «технічне та матеріальне забезпечення» терористичних угруповань.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Ситуацію в ході брифінгу в українській столиці прокоментував заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, слова якого наводить кореспондент «Укрінформу».

«Активна фаза антитерористичної операції на сході України триває через те, що терористи продовжують тримати зброю в руках і відмовляються виконувати умови мирного плану президента України. Тим часом російська сторона продовжує технічне та матеріальне забезпечення збройних угруповань. Без тиску на Росію з боку всього міжнародного співтовариства агресор не відмовиться від своєї політики щодо України», – сказав Лубківський.

Читайте також: