fbpx
Окупація Криму

Працівники рибоконсервного заводу в Керчі вийшли на страйк через низькі зарплати

Окупаційна влада Кримського півострова продовжує «душити» українські підприємства. Вчора в Керчі обидві зміни місцевого рибоконсервного заводу «Пролив» вийшли на страйк. Про це повідомляють «Аргументи тижня – Керч». За словами страйкуючих, причиною таких дії є вкрай низький рівень заробітної плани співробітників заводу.

Як повідомляють співробітники заводу, востаннє тарифи на переробку риби підвищувалися в 2007 році. Крім того, завод регулярно простоює, а працівників змушують писати заяви про відпустку за власний рахунок. Звідси виходить, що за три робочих тижні на місяць працівники заводу отримують від двох до шести тисяч російських рублів. До слова, середня зарплата по рибоконсервний завод – 3-4 тисячі рублів.

Як розповів генеральний директор заводу Сергій Дегтяренко, сформована ситуація на заводі пов’язана з тим, що українському рибопереробному підприємству в російських реаліях працювати просто нереально.

«Тільки недавно ми почали процедуру перереєстрації. Як тільки ми зможемо зареєструватися як російське підприємство, у нас з’явиться можливість вийти на російський ринок і реалізовувати свою продукцію», – розповів Дегтяренко.

Читайте також: