fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Самооборона Майдану загрожувала спалити мерію – Кличко

Мер міста Києва і голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко прокоментував ситуацію з Майданом. Як заявляє міський голова, раніше деякі представники самооборони Майдану говорили, що можуть підпалити будівлю столичної мерії. Таку інформацію Віталій Кличко оприлюднив під час сьогоднішньої прес-конференції. Слова мера столиці України передає агентство «Укрінформ».

«Ніякої силової зачистки Майдану Незалежності не планується. Однак надходили погрози від деяких людей, що вони спалять нашу мерію або щось інше. Такі погрози є неприйнятними. Київська громада не для цього відновлювала мерію, щоб її спалили», – заявив Віталій Кличко.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як пояснив міський голова, загрози з підпалом мерії звучали з вуст деяких представників самооборони. Йдеться про тих осіб, які як і раніше знаходяться в наметовому містечку, що на Майдані Незалежності.

Таку поведінку представників самооборони Майдану Віталій Кличко вважає «провокаційною». За словами мера, такими словами деякі представники самооборони «несуть деструктив в суспільство».

Після цього мер Києва відзначив, що планує в черговий раз зустрічатися з майданівцями з питання «виселення за межі столиці».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Ходити по центру міста останнім часом стає досить небезпечно, особливо враховуючи сьогоднішню стрілянину», – підсумував Віталій Кличко.

Раніше Віталій Кличко розповів про реконструкцію Поштової площі. Мер запевнив, що до Дня Незалежності Поштова площа після реконструкції буде повністю відкрита для транспортного руху. Для цього київська влада повинна отримати необхідне фінансування. У понеділок Віталій Кличко зустрінеться з міністром фінансів Олександром Шлапаком, щоб обговорити реконструкцію Поштової площі.

Читайте також: