fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. У МЗС РФ кажуть, що війна на Донбасі може припинитися через пару тижнів

Активна фаза антитерористичної операції в Україні може завершитися протягом декількох найближчих тижнів. Таку думку висловив уповноважений МЗС Російської Федерації з прав людини, верховенства права і демократії Костянтин Долгов. Слова представника МЗС РФ передають російські ЗМІ.

Костянтин Долгов висловив сподівання, що стрілянина в східних областях України може припинитися навіть через кілька днів.

«Я думаю, що гаряча фаза військових дій на сході країни – це питання тижнів. Я б дуже хотів сказати, що це питання днів», – заявив Костянтин Долгов.

Незважаючи на це, гуманітарна, соціальна, культурна і політична складові конфлікту на Донбасі вимагають значно більше часу для повноцінного вирішення. Цілком можливо, що криза на сході України розтягнеться на цілі роки. Як пояснив Костянтин Долгов, оперативним завершенням боїв в Україні нібито «зобов’язані російській дипломатії».

Крім того, одним з важливих факторів в «українському питанні» Костянтин Долгов вважає «покарання всіх осіб, винних у злочинах проти людяності».

Раніше повідомлялося, що російська сторона припиняє процес передачі Україні військової техніки з Криму. Таке рішення в Кремлі прийняли у зв’язку з відновленням операції українських силовиків проти терористів на Донбасі. У МЗС РФ пояснили, що таке рішення буде діяти до припинення українськими військовослужбовцями бойових дій. Таким чином в Москві наполягають на мирному врегулюванні ситуації на сході України.

Варто відзначити, що раніше українські силовики відновили повний контроль над двома містами – Слов’янськом і Краматорськом. Влада вже почала працювати над надходженням коштів для виплат стипендій, пенсій і заробітних плат місцевим жителям.

Читайте також: