fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Нацгвардія не завдаватиме авіаудар по Донецьку, – Полторак

По місту або по населеному пункту українські силовики не збираються наносити авіаційний удар. Таку позицію української сторони озвучив Степан Полторак, командувач Національною гвардією. Свої коментарі Степан Полторак висловив в ефірі програми «Події» на телеканалі «Україна».

Як запевняє  Полторак, Національна гвардія не має наміру «безладно вести вогонь».

«Щодо значної групи терористів, яка вирвалася з міста Слов’янська, і за деякою інформацією попрямувала в Донецьк, то за моїми даними, які я отримав сьогодні, дуже багато терористів пішли з Донецька», – заявив Степан Полторак.

Після цього командувач Національною гвардією України розповів і про останні події в Донецьку. Як зазначив Степан Полторак, в Донецьку «необхідно провести відповідні розвідувальні заходи». Після цього Степан Полторак сказав, що терористи зробили спробу атакувати аеропорт. За його словами, в ході зіткнень був знищений танк противника.

Як пояснив Степан Полторак, на сьогоднішній день головним завданням Національної гвардії є «звільнення всього Донбасу та Луганської області від людей, які не хочуть жити в мирі».

Саме тому, запевнив Полторак, тактика українських силовиків буде наступальною.

«Ми будемо переслідувати і знищувати терористів. Ті, хто добровільно здадуть зброю – з ними розбиратимуться вже правоохоронні органи. Ми з ними будемо розмовляти дуже жорстко», – підсумував командувач Національною гвардією України.

Варто відзначити, що раніше українські силовики відновили повний контроль над двома містами – Слов’янськом і Краматорськом. Влада вже почала працювати над надходженням коштів для виплат стипендій, пенсій і заробітних плат місцевим жителям.

Читайте також: