fbpx
Ситуація на Південному Сході України

СБУ провела спецоперацію з ліквідації бандформування, що діяло у тилу сил АТО

СБУ ліквідувала бандитське угрупування, яке обстрілювало сили АТО під Слов’янськом.

 Вчора Департаментом контррозвідки Служби безпеки України у ході спеціальної операції на території Слов’янського району Донецької області була ліквідована терористична група бойовиків, яка здійснювала збройні напади на військовослужбовців АТО і знищувала українську військову техніку.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, під час спецоперації затримано чотирьох членів цієї групи, що діяла в тилу сил АТО, її ватажок на прізвисько «Кочегар» – Невара Євген Васильович, 01.04.1967 р.н., та Бистрицький Володимир Сергійович, 12.01.1979 р.н. на прізвисько «Архар».

Тактика дій зазначеної групи полягала в організації засідок на колони української військової техніки. Встановлено, що вказана терористична група на території Слов’янського району здійснила ряд терористичних актів, зокрема, знищила 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів «Урал» і «Хаммер» Збройних Сил України.

Ці терористи причетні до нападів з використанням автоматичної стрілецької зброї і гранатометів на військовослужбовців сил АТО, в результаті чого загинули і отримали поранення десятки українських військовослужбовців. Встановлено, що саме ці бойовики підірвали залізничну колію на перегоні станцій Букино – Святогірськ. Свої злочинні дії бандити фіксували на відео для звіту перед своїми російськими ватажками.

Протиправна діяльність злочинців високо оцінювалася кураторами з Російської Федерації: «Кочегар» і члени його групи отримували значні грошові винагороди за знищення українських силовиків і бойової техніки. Так, 28 червня «Кочегар» і «Архар» наказом Стрєлкова (Гіркіна), відомого як «Стрілок», нагороджені нагородами Російської Федерації – «Георгіївським хрестом ІV класу».

Нагороди терористам вручав особисто «Стрілок» у своєму штабі у м. Слов’янську. В ході проведення спецоперації у терористів вилучено автоматичну зброю, снайперську гвинтівку, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівку. Наразі здійснюються заходи з виявлення місцезнаходження, затримання та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників терористичної групи.

Джерело: УНІАН

Читайте також: