fbpx
Новини світу

Тепер Господь почує наші молитви за Україну, – Порошенко попрощався з митрополитом Володимиром

Президент України Петро Порошенко разом зі своєю дружиною Мариною попрощалися з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату, блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром. У Києво-Печерській Лаврі глава держави поклав квіти до труни померлого і вшанував його пам’ять хвилиною мовчання, повідомляє прес-служба президента.

Петро Порошенко зазначив, що українська церква сьогодні втратила свого предстоятеля, а Україна – велику людину.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Він був людиною, яка створила нашу церкву, людиною, яка відрізнявся скромністю, мудрістю, благодійністю, дуже сильною вірою. Це саме те, чого дуже потребує Україна в ці важкі часи », – підкреслив президент.

Петро Порошенко вважає, що Господь забрав до себе митрополита Володимира для того, щоб відразу помістити серед праведників, і тепер Бог почує молитви українців за свою країну.

«Ми будемо молитися за упокій його душі, будемо просити у Господа сили, щоб подолати ті випробування, через які сьогодні проходить наша держава», – сказав президент.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також у прес-службі глави держави повідомили, що віруючі зможуть попрощатися з митрополитом Володимиром у Успенському соборі Києво-Печерської лаври в суботу, 5 липня, починаючи з 16:45. А час відспівування і місце поховання покійного визначить священний синод.

Читайте також: