fbpx
Новини світу

Патріарх Філарет вважає, що новий предстоятель повинен служити інтересам українського народу

Філарет прогнозує боротьбу між Києвом і Москвою за кандидатуру нового глави УПЦ МП.

  Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет вважає, що після смерті Митрополита Володимира між Україною та Росією розпочнеться боротьба за призначення нової кандидатури на посаду Предстоятеля Української православної Церкви Московського патріархату. Про це він сказав у коментарі журналістам, передає кореспондент УНН.

 “Почнеться боротьба Росії та України за предстоятеля Української православної Церкви Московського Патріархату”, — зазначив він.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Патріарх висловив упевненість, що Росія захоче призначити свою людину на цю посаду. “Москва захоче поставити свого предстоятеля УПЦ МП, свого ставленика, який буде виконувати волю Москви. Ось уявіть, якщо переможе ця „партія“ у церкві, то що буде? В умовах неоголошеної війни між Україною і Росією він служитиме інтересам агресора. Тому Україна має подумати, що треба обирати такого предстоятеля, який служитиме інтересам українського народу, а не Москві”, — зазначив Філарет.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Він підкреслив, що за таких обставин Українській православній церкві нарешті треба об’єднуватися. “Треба об’єднуватися УПЦ в одну єдину цервку, відокремившись від Москви, і створити єдину Українську православну Церкву, яка відстоюватиме інтереси українського народу”, — підсумував патріарх.

 Джерело: УНН

Читайте також: