fbpx
Право

ВР дозволила Кабміну вводити НП в енергетичному комплексі

З другої спроби Верховна Рада дозволила Кабінету міністрів вводити надзвичайний стан в енергетичному секторі. На засіданні парламенту нардепи 237 голосами підтримали в першому читанні урядовий законопроект № 4117а «Про особливий періоді в паливно-енергетичному комплексі».

Проектом визначено, що особливий період у паливно-енергетичному комплексі – це період функціонування паливно-енергетичного комплексу в умовах обмеження та/або припинення поставок енергоносіїв (енергозабезпечення) на територію України, а також в інших випадках, визначених законом.

Пропонується також встановити, що у разі обмеження та/або припинення поставок енергоносіїв (енергозабезпечення) на території України особливий період може вводитися і припинятися за рішенням Кабінету міністрів України.

У законопроекті пропонується визначити порядок функціонування електроенергетичного та нафтогазового комплексів в особливий період, перелік законодавчих актів, якими повинні керуватися суб’єкти електроенергетики та нафтогазової галузі в особливий період. ​​

Повноваження щодо забезпечення функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період покладаються на центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику в паливно-енергетичному комплексі. Також законопроектом пропонується визначити параметри господарської діяльності підприємств, установ, організацій паливно-енергетичного комплексу в особливий період. ​​

Читайте також: