fbpx
Економіка

Україна не потребує відновлення поставок російського газу для проходження опалювального сезону – Юрій Вітренко

Україна здатна пройти опалювальний сезон без відновлення постачань газу з Росії – радник голови "Нафтогазу".

  Існуючі темпи закачування газу в українські сховища і збільшення його закупівель в Європі з вересня цього року дозволяють Україні забезпечити опалювальний сезон навіть без відновлення постачання російського природного газу, вважає головний радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"При поточній ситуації, при нормальному кліматі ми спокійно проходимо опалювальний сезон і наступного року можемо відносно комфортно себе почувати", – сказав він агентству "Інтерфакс- Україна" в кулуарах конференції "Європейський вибір України: вплив на бізнес", організованої в Лондоні інвестиційною компанією "Конкорд Капітал".

Ю.Вітренко пояснив, що торік закупівлі російського газу склали 22 млрд куб. м, а після запуску у вересні цього року словацького маршруту потужності імпорту газу з Європи досягнуть 15 млрд куб. м на рік.

За його словами, різниця в 7 млрд куб. м покривається за рахунок енергоефективності, переходу на альтернативні види палива, скорочення споживання газу через зниження виробництва, а також за рахунок ситуації на сході країни.

Радник голови НАК уточнив, що навіть після припинення російських поставок (з 16 червня – ІФ) в українські сховища закачується по 30-35 млн куб. м газу на добу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: