“Путіну не потрібен Крим. Йому потрібна вся Україна”, – Парубій

 4 липня в Києві відбувся прес – брифінг, в якому взяв участь Андрій Парубій -секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Почав Парубій свій виступ з того, що зазначив, що рішення президента Порошенка про відновлення АТО було вірним кроком.

Далі секретар РНБО розповів про те, що «значно знизилася активність терористів» в зоні проведення антитерористичної операції. З моменту відновлення АТО наші військові звільнили від терористів 4 населених пункти. «На сьогоднішній день, під контролем наших військових знаходиться 2/3 районів у Донецьку (23 райони з 36). У Луганську контролюються 10 з 18 районів», – сказав Парубій під час прес-брифінгу. Також Парубій розповів, що вчора була взята під контроль Миколаївка. В операції взяли участь війська НГУ і МВС. «Не увійшли війська до Миколаївки тільки тому, що там бойовики засіли в житлових будинках. Їх усунення може призвести до загибелі цивільних, а це неприпустимо. Склади з боєприпасами терористів були захоплені», – поділився інформацією пан Парубій.

Розповів Парубій і про те, що наші прикордонники помітили в повітряному просторі України вертольоти Мі- 8 і Мі -24. «При повторному порушенні повітряного простору України ворожа авіація буде збита», – запевнив Парубій.

Related Post

Андрій Парубій зазначив, що Росія намагається прикрити поставки військ і зброї на територію України миротворчими діями. «Миротворчі акції можуть проводитися виключно під егідою ООН. Не треба нікого обманювати. Можна сміливо говорити про те, що Росія під виглядом добрих намірів передає сюди кошти для продовження ведення війни», – сказав секретар РНБО.

Наприкінці прес-брифінгу Парубій зазначив, що була обстежена північна межа між Україною і Білорусією. «На українсько-білоруському кордоні ми, слава Богу, не побачили скупчення військ. Там все спокійно», – запевнив Парубій.

«Я переконаний, що Путіну не потрібен Крим. Йому не потрібна частинка Донецька і Луганська. Йому потрібна вся Україна. Він буде демонструвати світовій спільноті, що або Україна буде частиною Росії, або буде дестабілізованим регіоном взагалі», – такими словами завершив свій виступ Андрій Парубій.

Leave a Comment