fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Президенту України доповіли про успішну бойової операції зі звільнення Миколаївки від терористів

 В. Гелетей доповів П. Порошенку про звільнення Миколаївки від бойовиків.

   Міністр оборони України Валерій Гелетей та командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли президенту України про звільнення від бойовиків селища Миколаївка, що знаходиться у безпосередній близькості від Слов’янська. Про це УНН повідомили у прес-службі глави держави.

 Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону “Київ-1” та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка. В ході операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько “Скорпіон”.

 Звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури Миколаївки та яких бойовики збиралися використати в якості живого щита. У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення.

 Президент України Петро Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції. “Наша мета — мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети”, — наголосив глава держави.

 Президент підкреслив, що, згідно з його мирним планом, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир — здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни. “Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати”, — сказав Петро Порошенко.

 Джерело: УНН 

Читайте також: