fbpx
Економіка

На позачергові вибори до ВРУ необхідно близько 1 млрд гривень – Андрій Магера

 Дострокові парламентські вибори обійдуться приблизно в 1 млрд грн – А.Магера.

    Забезпечити фінансування дострокових парламентських виборів, проведення яких попередньо анонсується на 26 жовтня, є серйозним викликом для Кабміну. Адже бюджет даних виборів може скласти близько 1 млрд гривень. Про це під час прес-конференції зазначив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає кореспондент УНН.

 "Це буде для Кабміну серйозний виклик – знайти кошти в бюджеті для того, щоб ці вибори відбулися. Якщо не буде коштів в бюджеті, то ні про які вибори не може йти мова… Ми можемо говорити про суму приблизно 1 млрд грн (для проведення виборів – ред.), але точної суми зараз ніхто не назве, тому що треба сидіти з олівцем і уважно вивчати кожну позицію. У значній мірі це (сума бюджету на вибори – ред.) залежатиме від строків у виборчому законі (зміняться вони чи ні), від кількості членів комісій. Це основні фактори, які впливатимуть на кошторис виборчого процесу", – зазначив він.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 А.Магера зауважив, що нинішня нестабільна ситуація на Сході України створює ряд проблем для проведення цивілізованого виборчого процесу, особливо якщо буде застосовуватися пропорційно-мажоритарна модель виборів до парламенту.

 Водночас він підкреслив, що дата 26 жовтня є вдалою для народного голосування.

 "Сам час проведення дострокових виборів є вдалим. Бо у вересні-жовтні виборці вже на місці, з відпусток поповерталися, і це вдалий час для політичних парій, щоб провести свої кампанії", – зауважив він.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Джерело: УНН

Читайте також: