fbpx
Право

Запропонований проект Конституції збільшує повноваження українського суспільства – Порошенко

Порошенко: Зміни до Конституції схвалені суспільством, черга – за парламентом.

  Президентський законопроект про внесення змін до Конституції не розширює повноваження глави держави, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Запропонований проект Конституції не збільшує повноваження ні президента, ні парламенту, ні уряду, а, навпаки, збільшує повноваження українського суспільства, яке продемонструвало свою політичну зрілість і відповідальність", – сказав президент на зустрічі з лідерами депутатських фракцій у середу ввечері, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами П. Порошенка, децентралізація влади є ключовим пунктом мирного плану з врегулювання ситуації в Донбасі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Глава держави підкреслив, що саме для проведення комплексної реформи місцевого самоврядування він вніс на розгляд парламенту проект змін до Конституції, який, за його словами, отримав підтримку в суспільстві.

"Глава держави відзначив, що під час виборчої кампанії він проїхав з проектом змін до Конституції усі регіони України і обіцяв громадянам передати більше повноважень суспільству", – розповіли в прес-службі.

Як сказав П. Порошенко під час зустрічі з лідерами депутатських фракцій, замість голів обласних і районних адміністрацій функцію контролю виконуватимуть представники президента, "яким буде поставлена ​​головна мета – збереження країни, її соборності, цілісності".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"І я очікую від уряду і парламентської більшості підтримки проекту Конституції, який отримав схвалення мільйонів громадян під час наших зустрічей на десятках площ у всіх регіонах", – підкреслив президент.

Він також зазначив, що така реформа сприятиме скороченню чиновництва, а, значить, допоможе у боротьбі з корупцією.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: