fbpx
Політика

Порошенко призначив Віктора Муженка новим керівником Генштабу ЗСУ

Президент Петро Порошенко заявив про призначення на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Віктора Муженка. Таку інформацію Петро Порошенко оприлюднив у ході сьогоднішнього пленарного засідання Верховної Ради.

Варто відзначити, що Віктор Муженко народився 10 жовтня 1961 року в селі Виступовичі (Овруцький район Житомирської області). Генерал-лейтенант отримав освіту в Ленінградському вищому загальновійськовому командному училищі. Після цього Віктор Муженко відслужив в Закавказькому військовому окрузі і в Німеччині.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

З 1993 року Віктор Муженко був старшим офіцером у відділі бойової підготовки армійського корпусу в Прикарпатському військовому окрузі. Після закінчення військової академії ВСУ, Віктор Муженко був направлений на посаду керівника штабу – першого заступника командира навчального танкового полку.

У 2005 році новоспечений глава Генштабу ЗСУ закінчив оперативно-стратегічний факультет в Національній академії оборони України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

З жовтня 2003 року до квітня 2004 року Віктор Муженко у складі миротворчої місії служив в республіці Ірак, де займав пост начальника штабу – першого заступника командира 5-ї окремої механізованої бригади.

Читайте також: