fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ закрила три пункти пропуску з Україною – Лисенко

 Росія закрила три пункти пропуску на україно-російському кордоні, через які втікали бойовики.

    Росія закрила три пункти пропуску на україно-російському кордоні, через які тікали бойовики. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

 "Російська сторона закрила три пункти пропуску через кордон з Україною. Закриті міжнародні автомобільні ПП "Гуково", "Донецьк" та "Новошахтинськ" на у Ростовській області, через які безперешкодно проходили бойовики.

 Читайте: Пункт пропуску Весело-Вознесенське на російсько-українському кордоні в Ростовській області призупинив свою роботу

 На цих пунктах пропуску російська сторона обладнала блокпости, посиливши важкою бронетехнікою. Є дані, що через них заборонено випускати бойовиків, котрі намагаються втекти з території України", – сказав він.

 Нагадаємо, очільник МВС А.Аваков зазначив, що одним з основних завдань нової фази АТО є повне перекриття кордону України з Росією.

 Також нагадаємо, раніше у РНБО повідомили, що терористи просять про беззбройний вихід із зони АТО, у тому числі до Росії.

 Як відомо, 30 червня президент П.Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

 Джерело: УНН

Читайте також: