fbpx
Політика

Держсекретар США запевнив Порошенка, що Захід продовжить тиснути на Кремль

Глава Держдепартаменту США Джон Керрі запевнив українського президента Петра Порошенка, що Білий дім і його союзники продовжать тиснути на Російську Федерацію.

«Джон Керрі також розповів Петру Порошенко коротко, як США зі своїми європейськими союзниками збираються чинити подальший тиск на Російську Федерацію, щоб вона припинила підтримку терористів на сході України», – заявила під час брифінгу представниця Держдепартаменту Марі Харф. Зокрема, вона виклала зміст телефонної бесіди Порошенко і Керрі.

Марі Харф зазначила, що держсекретар США висловив свою підтримку зусиллям українського уряду і українського народу щодо збереження громадського порядку. Крім того, Джон Керрі привітав зобов’язання Петра Порошенка щодо втілення мирного плану в життя. Також Марі Харф пояснила, що на заході поки не вводили додаткові санкції щодо Російської Федерації. За її словами, на заході чекали того, «як проявить себе режим припинення вогню».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як запевнила Марі Харф, у західних держав є можливість дуже швидко ввести нові санкції проти Росії.

«Про це ми щодня говоримо з європейцями. Мені поки нічого оголосити з цього приводу, але ми дуже уважно розглядаємо те, що може стати наступним кроком», – підкреслила представниця Держдепартаменту США.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, представниця зовнішньополітичного відомства звинуватила проросійських сепаратистів на Донбасі в порушеннях режиму припинення вогню. У цьому контексті Марі Харф виправдала відмову української влади від продовження такого режиму.

«Українські війська зобов’язані захищати свою територію і свій народ», – підсумувала Харф.

 

Читайте також: