fbpx
Політика

«3 липня – останній термін для прийняття ключових для країни рішень», – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога вважає, що завтра, 3 липня, останній день, коли влада повинна прийняти ключові для країни рішення, які підтвердять європейський вектор країни і зможуть гарантувати її безпеку. При цьому він підкреслив, що йдеться не тільки про рішення, що приймаються парламентом, але і всіма гілками влади.

До необхідних для прийняття рішенням Віктор Балога відносить наступні:

1. Ратифікація Угоди про асоціацію з Євросоюзом;

2. Внесення змін до Закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики, які знімуть питання позаблокового статусу України;

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

3. Спільна заява президента, спікера Верховної Ради і прем’єр-міністра і реалізація необхідних для приєднання України до НАТО процедур.

Віктор Балога переконаний, що якщо затягнути з прийняттям цих рішень і відпустити парламент на канікули, то Україна понесе великі втрати. Говорячи про парламентські канікули, депутат сказав, що впевнений, що влітку не вдасться назбирати 226 голосів за прийняття будь-яких важливих рішень.

За його словами, у разі неприйняття цих рішень, Україна залишиться позаду Молдови та Грузії, а європейці сприйматимуть Україну як країну, яка навіть після Криму і Донбасу потребує «благословення» Путіна.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«А кожен день затягування з НАТО – це ризик залишитися один на один з прямою військовою агресією нашого східного сусіда», – додав він.

Віктор Балога підкреслив, що відмова від НАТО і затягування з ратифікацією Угоди про асоціацію з Євросоюзом не зроблять Росію поступливішою, оскільки Путіну потрібна Україна як колонія, а не незалежна держава.

Читайте також: