fbpx
Політика

У МЗС розповіли, для чого Меркель потрібен Медведчук

 У МЗС пояснили, чому А. Меркель зацікавлена ​​в В. Медведчуку.

  Канцлер Німеччини Ангела Меркель зацікавлена в наданні одіозному українському політику Вікторові Медведчуку офіційного статусу на переговорах із терористами щодо врегулювання ситуації на сході України, оскільки Європа виступає за винятково дипломатичне вирішення конфлікту. Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко, повідомляє УНН з посиланням на "5 канал".

 "Ми зробили мирний план, ми його з усіма погодили, ми чесно виконували всі положення цього плану. Росія не реагує, порушує, не робить зі свого боку нічого. Тому в нас буде моральне право потім апелювати до європейської спільноти, до Сполучених Штатів. Це один момент", – повідомила Н. Галібаренко на прес-конференції.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "Звичайно, я розумію логіку Ангели Меркель. ЄС дуже зацікавлений, щоби питання нашого конфлікту перейшло в дипломатичне русло і там залишалося, щоби не було військових дій, – наголосила вона. – І якщо Медведчук може стати гарним переговорником, то вона, звичайно, відстоюватиме його кандидатуру. А що стосується нас, то нашу сторону зараз представляє Леонід Кучма".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Нагадаємо, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові, яка відбулась у чотиристоронньому форматі запропонувала щоб функції посередника для забезпечення діяльності роботи Тристоронньої контактної групи у складі – Л.Кучма, Х.Тальявіні, М.Зурабов увійшов В.Медведчук. Президент України та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Ангели Меркель.

 Джерело: УНН

Читайте також: