fbpx
Політика

«Путін веде Росію до «сумного, жахливого кінця», – Турчинов

 Турчинов назвав Путіна трагедією Росії.

 Президент Російської Федерації Володимир Путін – «це трагедія Росії», який веде її до «сумного, жахливого кінця». Про це сказав голова Верховної Ради України Олександр Турчинов в інтерв’ю журналу «Новий час», повідомили УНІАН у прес -службі ВР.

«Ви питаєте мене, хто такий Путін? Путін – це трагедія Росії. Не хочу бути пророком, але нинішній господар Кремля впевнено веде Російську Федерацію до сумного, жахливого кінця», – сказав Турчинов. Говорячи про агресію Російської Федерації та окупації Криму, Турчинов висловив думку, що «російські аналітики були впевнені, що влада в Україні в таких умовах не зможе протриматися і тижня – армії немає, силові структури деморалізовані, економіка повністю зруйнована».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«У Кремлі вважали, що ось-ось країну накриє безлад, і на тлі розрухи і хаосу російські війська увійдуть до Києва, без жодного опору», – сказав він. «Усвідомивши, що час для прямого вторгнення упущено і Україна зможе себе захистити, Москва змінила стратегію. Почалася масштабна спроба дестабілізувати ситуацію на південному сході країни, – зазначив Турчинов. – Необхідно було терміново відновлювати силовий блок і регіональну владу в країні».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Джерело: УНІАН

Читайте також: