Захід цього тижня може ввести нові санкції проти Росії

Інформаційне агентство Associated Press, з посиланнями на інформовані джерела в адміністрації президента США, повідомило, що США і їхні західні партнери вже цього тижня готові ввести нові економічні санкції проти Росії.

"Сполучені Штати та їхні європейські союзники завершують роботу над пакетом нових санкцій щодо ключових галузей російської економіки, санкції можуть бути введені вже цього тижня", – йдеться в цьому повідомленні. Також у виданні відзначають, що цього разу санкції можуть стосуватися енергетичного сектора, а також "доступу Росії на світові фінансові ринки", оскільки ці заходи поки не приймалися через "стурбованість європейських країн, що підтримують тісні економічні зв’язки з Росією".

Related Post

Разом з тим, одне з джерел агентства повідомило, що США і Європа просуваються вперед до "єдиного бачення щодо санкцій". Агентство вказує, що Вашингтон розглядає варіант односторонніх санкцій щодо деяких секторів російської економіки, однак, це може відбитися і на користь американських компаній, що діють на ринку Росії.

"Офіційні американські представники заявляють, що введення обмежень для американських компаній, які експортують до Росії технології нафто-і газовидобутку, у разі, якщо такі ж обмеження не торкнутися європейських компаній, чревате ризиками нанесення ударів по головних американських гравцях на полі російського енергетичного сектора, таким як ExxonMobil і Halliburton", – попереджає агентство і додає, що ряд великих американських компаній "стурбовані можливим введенням секторальних санкцій".

Leave a Comment