fbpx
Окупація Криму

У Росії перспектив для Криму немає, – Клімкін

Україна і Росія найближчим часом можуть почати діалог з пошуку тимчасового компромісного вирішення розвитку окупованого Криму. Про це в інтерв’ю австрійському виданню Die Presse повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Інопреса». Також глава МЗС назвав фарсом референдум, проведений 16 березня в Криму з приєднання півострова до Росії. Але й не заперечив, що багато жителів півострова підтримують проросійську систему.

«Це, звичайно, нісенітниця, що 96 % підтримали приєднання до Росії. Референдум був фарсом. Але були і серйозні опитування, згідно з якими 41 % все-таки виступає за приєднання», – зазначив Павло Клімкін.

Читайте: Крим наш і крапка, – Матвієнко

Незважаючи на це міністр упевнений: Крим був і залишається українським. Без України і інвестицій він реально може пропасти, адже 70 % населення півострова залежить від туризму. А практично всі туристи в Криму – це українці, яких сьогодні не бачиш на кримських пляжах. Ніхто не бажає інвестувати в Крим, у тому числі і Росія.

«У Росії жодних реальних перспектив для Криму немає. Ми досить скоро почнемо переговори, в тому числі і з Росією, щоб знайти для Криму тимчасове компромісне рішення», – резюмував Павло Клімкін.

Читайте також: