fbpx
Політика

Віце-президент США схвалив залучення Кучми до переговорів щодо Донбасу

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у вівторок, 24 червня, в ході телефонної бесіди поспілкувався з президентом України Петром Порошенком. Зокрема, американський чиновник позитивним чином оцінив залучення екс-президента України Леоніда Кучми до тристоронніх переговорів, мета яких – імплементація мирного плану на Донбасі. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби президента України.

У свою чергу, Петро Порошенко заявив, що припинення вогню з боку терористів має супроводжуватися перекриттям кордону і звільненням заручників. Президент України вважає, що саме перекриття державного кордону дозволить зупинити проникнення найманців на територію України. Крім того, такі заходи зупинять ввезення наркотиків і зброї з російського боку. У ході розмови з Байденом український президент констатував, що зараз в Кремлі повинні продемонструвати Києву «реальні кроки назустріч».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Після цього президент України попередив, що якщо його мирний план не виконуватимуть, то керівництво ЄС і США має докласти серйозних зусиль для підтримки української сторони. Таким чином президент України натякнув на «рішення Європейської Ради» щодо Угоди з Україною, яке очікується 27 червня.

Як пояснив Порошенко, в цьому питанні трансатлантична солідарність відіграє дуже важливу роль. У ході розмови Джо Байден повідомив своєму українському співрозмовнику про недавню розмову президента США Барака Обами з Володимиром Путіним. Зокрема, розмова лідерів США і РФ майже повністю була присвячена «українському питанню».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Президент України висловив подяку Вашингтону за активну підтримку. Зокрема, Порошенко подякував за розширення програм співробітництва з Україною в сфері оборони і безпеки.

Раніше Кучма повідомив про результати переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Читайте також: