fbpx
Політика

Симоненко: КПУ переходить в опозицію до нової влади

Комуністична партія України залишиться єдиною парламентською партією, яка буде реальною опозицією до нової влади. Таку думку висловив народний депутат України, лідер КПУ Петро Симоненко.

«Безумовно, в КПУ ніколи не мали ніяких ілюзій з приводу того, чи буде Україна "жити по-новому" в умовах збереженої політичної системи, що захищає інтереси олігархів і капіталу», – заявив Симоненко.

Як стверджує політик, після ситуації на Майдані в Україні з’явилася нова влада. Симоненко каже, що нова влада «скинула маски», встановивши пряме управління державою. Лідер КПУ пояснив, що його слова підтверджує той факт, що новим президентом України став мільярдер. Крім того, деякими областями стали керувати олігархи – губернатори.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Симоненко сказав, що про таку ситуацію в Україні свідчать результати останніх виборів до Київської міськради.

«Депутатський корпус з волі киян сформували ті партії, які ніколи не будуть піклуватися про життя простих людей, депутатами Київради стало більше 20 родичів нардепів і високопоставлених чиновників», – підкреслив Симоненко.

За словами комуніста, на сьогоднішній день під вивіскою «революційної доцільності» в країні проходять рейдерські захоплення підприємств. Симоненко вважає, що дії Кабінету міністрів спрямовані на те, щоб беззастережно виконувати вказівки від ЄС, США і МВФ. З метою збільшення доходів бюджету у Києві приймають спеціальні заходи, збільшуючи податковий тягар на економіку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Симоненко додав, що саме тому Компартія України виступає проти соціально-економічної та зовнішньої політики, яка проводиться офіційним Києвом країни.

«КПУ діє в опозиції до нинішньої влади», – підсумував Симоненко.

Раніше в СБУ повідомили, що керівники регіонального відділення КПУ причетні до поставок зброї в Луганську область.

Читайте також: