fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Президент України не делегував на переговори в Донецьку Медведчука і Шуфрича, – Валерій Чалий

Українську сторону на переговорах з врегулювання ситуації в східних регіонах в Донецьку представляв тільки колишній президент України Леонід Кучма. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий у програмі «Свобода слова», повідомляє у вівторок, 24 червня 2014 року, телеканал ТВі.

«Я вважаю, що було знайдено цікаве рішення, коли екс-президент України Леонід Кучма включився в дану роботу, і це єдиний представник, який був від президента Петра Порошенка. Всі інші переговорники – не представники України», – зазначив Валерій Чалий.

Глава Адміністрації президента уточнив, що участь у консультаціях беруть 3 сторони: перша – Зурабов, друга сторона – Україна, третя сторона – ОБСЄ.

Відзначимо, що разом з тим російська преса поширила інформацію про те, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич беруть участь в переговорах за дорученням президента України Петра Порошенка.

Також Валерій Чалий вважає, що підсумки засідання контактної групи з врегулювання ситуації в східних регіонах країни відкривають можливості для реалізації мирного плану, який був представлений Петром Порошенком.

Нагадаємо, другий президент України Леонід Кучма заявив, що на переговорах було досягнуто домовленостей про перемир’я до 10 ранку 27 червня.

Читайте також: