fbpx
Політика

ОБСЄ: Україні загрожує глибока криза

Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер, який займає посаду голови в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, прокоментував напружену ситуацію в Україні. Як стверджує Дідьє Буркхальтер, на сьогоднішній день Україні загрожує глибока криза. Таку думку президент Швейцарії висловив під час виступу на щорічній конференції з питань безпеки. Варто відзначити, що конференція пройшла в столиці Австрії, – Відні. Слова Дідьє Буркхальтера передає прес-служба Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Сьогодні Україні загрожує глибока криза: територіальну цілісність цієї країни не поважають, у неї великі економічні проблеми, її відносини з Російською Федерацією стали напруженими», – заявив Дідьє Буркхальтер.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім того, швейцарський президент нагадав і про напружену ситуацію в Харкові та Донецьку. За його словами,  нещодавно Харків і Донецьк на високому рівні приймали чемпіонат Європи- 2012. Після цього Дідьє Буркхальтер зачепив і тему безпеки в Європі.

«Нинішня криза в Україні є болючим нагадуванням про те, що безпека в європейському регіоні не може вважатися  зрозумілим явищем», – підкреслив Дідьє Буркхальтер.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як пояснив діючий голова ОБСЄ, через кризу в Україні спільний проект під назвою «колективна безпека» був поставлений під сумнів.

Дідьє Буркхальтер вважає, що нинішня криза в Україні підтверджує той факт, що якщо у однієї з держав ОБСЄ з’являється проблема, то вона дуже швидко стає проблемою і для всіх держав – членів ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що представники Російської Федерації та ОБСЄ будуть моніторити ситуацію під час перемир’я. Таку інформацію оприлюднив народний депутат України Нестор Шуфрич.

Читайте також: