fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Представники з Росії намагалися завербувати ветеранів Французького легіону

Російські окупанти намагалися завербувати на свій бік ветеранів з Французького іноземного легіону. Як повідомляють самі ветерани, терористи пропонували їм зарплату в 10 тисяч євро на місяць.

«Я точно знаю, що деяким з моїх друзів – ветеранам-легіонерам було запропоновано взяти участь в операції на сході України. Пропонувалося їм це представниками з Російської Федерації. Вони обіцяли надати зброю, повністю екіпірувати і переправити в зону бойових дій. Також вони обіцяли заробітну плату в розмірі 10 тисяч євро на місяць», – прокоментував ситуацію один з ветеранів іноземного легіону.

За словами ветерана, його товаришам пропонували вибирати будь-яку зброю. Також їм пообіцяли здійснювати «оплату праці» готівкою або на картку будь-якого закордонного банку.

«Але, як мені відомо, жоден з моїх товаришів не прийняв пропозицію представників з Росії», – додав чоловік. Прокоментував ситуацію і інший колишній легіонер, який також побажав залишитися неназваним. Ветеран підтвердив інформацію про те, що росіяни намагалися завербувати його колишніх колег.

За його словами, для цього до Франції з Російської Федерації прибули кілька осіб.

«Представники з Російської Федерації працювали переважно з ветеранами Іноземного легіону, які мають слов’янське походження, а саме з росіянами, українцями, білорусами, молдаванами, а також з вихідцями з республік колишньої Югославії. Також вони намагалися в наших рядах знайти проросійськи налаштованих бійців», – розповів журналістам колишній легіонер. Крім цього він додав, що у нього немає точних даних про те, чи прийняв хтось з його товаришів «заманливу» пропозицію.

Нагадаємо, що Іноземний легіон був створений 9 березня 1831 року. Сьогодні в нього входять 7 699 легіонерів з 136 країн.

Читайте також: